Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2019 09:23 - част 2 на филми за известни музиканти: Майкъл Джексън
Автор: u4itel Категория: Забавление   
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.11.2019 14:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  И  макар че гласовитият Фреди е несравним от англоговорящите певци, то няма как да не поговорим за М. Джексън - изключителен шоумен и развлекател. Неговата личност бе немалко очерняна със скандали за педофилство, та и съдебен процес. Но аз ще ви запозная с 2 неутрални филма: "Човекът в огледалото: Историята на Майкъл Джексън" от 2004 (игрален филм) и документалния филм от 2011 "Майкъл Джексън: Животът на една икона". Най-лесно се гледа, разбира се, първият. Той представя М. Джексън като привърженик на религиозното течение "Свидетели на Йeхова", което е и наивно детско. И самият Джексън вярва в изцелението на децата с добро приятелство. На 30 години обаче той все още живее с родителите си и като един голям човек иска сам да взема решения, а не всичко да се взима  като заповед от устата на деспотичния му баща. (Според други данни, които съм чела, бащата на момчетата от "Джексън 5" (с петте момчета), ги е обучавал на музика с много удряне с колан. Той самият казвал, че навремето боят с колан не се е считал за вреден. Но пък да направиш 9 деца също ще да е било невинно.) Тогава Майкъл се решава да направи имението "Невърленд" (името е взаимствано от "Питър Пан"). В него той кани и болни от рак деца, като някои с вяра и внимание се изцеряват. Само че Майкъл прекарва много време  с тях, дори и спейки наблизо до тях. По съвет на охранителя Боби и личната му приятелка и известна актриса Елизабет Тейлър той започва да мисли за брак и деца. Но все пак полицията започва първите си разследвания. На моменти вегетарианецът Майкъл е толкова унил, че отказва да яде каквото и да е. Но започва да среща сродна душа: Лиза Мари Пресли, която тогава е разведена с две деца. И се жени за нея. Самата дъщеря на Елвис Пресли казва, че бракът им не е бил просто реклама. Само че Майкъл е прекалено отдаден на турнета и мечти по своето имение. Тогава съпругата му поисква развод. А Майкъл си мисли, че никога не може да мисли за деца. Но медицинската му сестра, която познава от 15 години, е склонна да му роди деца, а Майкъл настоява за брак. Така той става баща на 3 деца, но виждайки атентатите от 11 септември, си казва: стига съм пълнил света със създания, които ще изпитат и такива неща. Филмът не подминава и детинското му поведение, и провесването на последното му дете от балкон на хотел в Берлин. Време е Майкъл да спре слуховете, държайки се като зрял. А процес по педофилски действия има през 2004, когато заплаща 25 млн. долара, за да отклони скандала. Тук бих споделила мнението си, че смятам, че той това не го е вършел. Американците са големи пуритани и не биха възприели как французи се разцелуват, за да си кажат "здрасти".   
 Освен тези 2 филма бихте могли да видите и филм за огромните мащаби на творчеството му наречен "Майкъл Джексън: Това е то". Макар че повече харесвам Фреди Мъркюри, Майкъл Джексън е един тийнейджърски идол и новатор до маниакалност.
  През 2017 г. излезе и друг игрален филм по книга, написана от бодигардовете на Джексън "В търсене на Невърленд", но него не съм гледала.   При интерес от моите дванадесетокласници можем да видим и още истории за други известни музиканти.


Тагове:   майкъл джексън,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 507783
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031