Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2021 10:27 - Климатът е новият Covid
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1162 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.05.2021 10:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Климатът е новият Covid

image

„Политиките за обществено здраве“, за които се твърди, че са въведени за борба с Covid19, са прекръстени като „спасяване на планетата“. Кит Рицарски image

Вчера беше Денят на Земята . Традиционният ден за екологични хаштагове временно се разпространява във всички сайтове на социални медии. Тази година не беше по-различна, с изключение на по-силния от обичайния полъх на дневния ред.

Разказът за „смъртоносната вирусна пандемия“ бавно губи скорост. Дали това се дължи на това, че обществото има „следвирусна умора“ (така да се каже), или умишлена промяна в точките за разговори в медиите, не е ясно. Но в историята със сигурност има по-малко енергия, отколкото по това време миналата година.

Въпреки това е напълно ясно, че правителствата по света не са в настроение да се откажат от новопридобитите си „извънредни правомощия“ и че предполагаемите „анти-тайни мерки“ няма да отпаднат скоро.

Особено блокировки, които се предлагат на пазара като „добри за планетата“.

Разказът, че заключването на обществеността „помага на Земята да оздравее“, всъщност датира от миналия март, когато по целия свят се съобщава, че само няколко седмици заключване е изчистило водата във венецианските канали, толкова много е имало делфини плуване през града .

По-късно тази история се оказа напълно невярна , но това не попречи на десетки търговски обекти да вземат историята и да се задействат с нея.

По различно време през годината Covid се продава като екологична сребърна облицовка . Включително потенциално „спасяване на планетата“ .

Само миналия месец Guardian публикува история със заглавие :

Глобално заключване на всеки две години, необходимо за постигане на целите на Париж за CO2 - проучване

Това, че всичко е свързано с маркетинга и контрола на мненията, се доказва още повече от факта, че с няколко часа те редактираха заглавието, за да премахнат споменаването на блокировки, новото гласеше:

Еквивалент на спада на емисиите на Covid, необходим на всеки две години - проучване

Приблизително по същото време те имаха друга статия, в която предупреждаваха, че емисиите ще се увеличат до „нива преди пандемия“, след като блокировките приключат . Друга поговорка за блокиране ни научи да „обичаме природата“ . И друг, който твърди, че „броят на звездите“ във Великобритания се е увеличил благодарение на блокирането.

Всичко това започна в друга предавка на Деня на Земята, чиято тема е Restore Our Earth TM (да, наистина е регистрирана търговска марка).

Вчера сутринта се събудих с известие за новини на телефона си, твърдейки, че този Ден на Земята трябва да „ отпразнуваме колко е излекувана планетата по време на заключване “.

По-късно видях реклама за нов документален филм, озаглавен „Годината, в която се промени Земята“ , в която са описани начините, по които природата се е възстановила по време на заключването, и колко „Земята е излекувана“.

За да цитирам един отзив [курсив добавен]:

... заключването предлага на учените възможност веднъж в живота да наблюдават степента на човешкото въздействие върху поведението на животните, като просто ни извади от картината.

Можем да използваме това, което се научаваме, за да преоценим и модифицираме навиците си, твърдят те, вместо да се връщаме безразсъдно към това, което някога са били в предпандемичния свят.

Той казва, преди да заключи:

Той предлага утвърдителен наклон - по-малко „ние сме вирусът“; още повече, страданието през последните 12-ина месеца не е било напразно - както и изход от екологичното бедствие, с което несъмнено все още се сблъскваме.

Статия във "Форбс" призовава хората да "възприемат уроците на пандемията" :

планетата е направила гигантска пауза по време на пандемията и е имала шанса да се поправи и възстанови. Планетата не е проблемът, а ние, така че как да продължим сега някои от добрите усилия, които приехме при внезапно социално дистанциране и заплахата от Covid-19?

Evening Standard твърди, че пандемията е довела до " 70% спад в емисиите от превозни средства" в град Лондон.

В съобщение за пресата от Държавния департамент по здравеопазване във Вашингтон се казва, че „работата от разстояние може да спаси света“ .

Sky News съобщава, че въглеродният отпечатък във Великобритания намалява със 17%, тъй като „пандемията принуждава хората да възприемат екологичен начин на живот“.

Продължава и продължава и продължава.

По същество „блокировките“ - за които, напомняме ви, не се оказва, че оказват влияние върху предаването на „вируса“ - сега се ребрандират, не просто като „полезни за общественото здраве“, но и добри за планетата.

Преди да стигнем до причината за всичко това, нека се справим със самото твърдение: Добре ли е заключването било за околната среда?

Отговорът на това е или „вероятно не“, или „със сигурност не“, в зависимост от вашите приоритети.

Като начало има маски за еднократна употреба от пластмасови влакна - които, напомняме ви, не правят абсолютно нищо, за да предотвратят разпространението на вируси - стотици хиляди от които сега оживено измиват плажовете, заплитат дивата природа и запушват канализацията по целия свят.

„Ами емисиите?“ Чувам, че казвате, „няма ли да бъдат намалени?“ . Добре може би. Но ако са, това не е много.

„Заключванията“ са продадени в пресата като тотална спирка на цялата човешка дейност, но в действителност това е затварянето предимно на малкия бизнес и много важни, но до голяма степен непродуктивни хора, които имат срещи за увеличение.

Военните по света все още пътуват, флотите все още са в морето. Общественият транспорт все още работи, дори на някои места да е намален. Аварийните превозни средства продължават да се бъркат. Все още се събират боклуци и рециклиране. Контейнерни кораби, товарни самолети, камиони за дълги разстояния и товарни влакове все още отвеждат стоки до всяка част на света.

Големите търговци на дребно - WalMart, Tesco, CostCo, Amazon и др. - те все още са отворени и техните линии за доставки текат по целия свят.

Идеята, че цялата човешка дейност току-що е умряла, е удобна лъжа, продавана на хората, които все още купуват вестници и вярват, че абсолютно всеки (или поне всеки, който има значение) работи на работа, която а) включва пътуване до града, б) може да се направи също толкова лесно и у дома.

Това разбира се е невярно и все още се случва по-голямата част от истинската, жизненоважна работа за поддържане на движението на обществото.

Все още съществуват мини, мелници и растения. Електроцентралите, язовирите и преработвателите на канализацията все още отшумяват. Дори икономиката на услуги все още работи, само с различни хора, които се движат в обратна посока. Deliveroo, Uber и JustEat карат автомобили и всяко намаление на хората, които посещават ресторанти, ще бъде компенсирано от увеличените доставки за изнасяне.

Фабриките в Китай все още правят всички неща, които се изпращат по целия свят и след това се доставят до нашите врати , вместо да се доставят по целия свят и да ни карат да ги вземем . Това наистина ли е голяма промяна в емисиите?

Независимо дали шофирате до Waitrose или Waitrose кара до вас, се използва същото количество гориво. Поръчването на дезинфектант за ръце, велоергометър или някои резервни батерии по никакъв начин не е по-екологично от ходенето в града, за да ги купите лично.

И това дори не отчита увеличеното използване на електроенергия / газ, причинено от (някои) хора, които остават вкъщи повече. Или фактът, че много държави изобщо никога не са се заключвали .

Дори изследването, цитирано в Guardian, признава, че по-ниските емисии на CO2 за 2020 г. са просто „прогнози“.

Накратко, не, няма публично достъпни доказателства, че „заключването“ изобщо е било добро за околната среда.

И наистина, идеята, че е било, всъщност няма много смисъл, когато се замислите.

Интересното е, че има цял куп статии, които с готовност признават това. Като този в National Geographic или този от BBC . И шепа други също.

Всички твърдят, че блокирането на Covid19 няма да помогне за спиране на изменението на климата или ще има само малко въздействие върху емисиите или дори може да го влоши в дългосрочен план.

Защо? Защото те са другата страна на пропагандата. Пословичната пръчка на моркова „планетата лекува“. Казването на хората на това заключване няма да излекува планетата, защото не е достатъчно строго или защото, когато спре, ще се върнем към нормалното .

Страшни, обречени на заглавия заглавия, които оставят елипса, които очакват читателите им да попълнят мислено: „е, предполагам, че не бива да спираме блокирането тогава.“

Това не е единственият пример политиките за „антипандемия“ или „обществено здраве“ да бъдат превърнати в климатични промени.

Миналото лято писах за академична статия, в която се предлага „морално подобрение“ за „дефекторите на коронавирус“. Аргументира се за поставяне на химикали във водоснабдяването, за да направи хората по-послушни да маскират и / или ваксинират мандати, и продължи да предлага същата техника да се използва за борба със „страданието, свързано с изменението на климата“ .

Дори когато не са пряко аналогични, има много заглавия, интервюта и статии, които очевидно се стремят да свържат "Covid" и "климатичните промени" в общественото съзнание.

„Covid19 и климатичната криза са част от една и съща битка“ , озаглави The Guardian през декември. Както и „Covid ни дава шанс да действаме върху климата“ .

В интервю, излъчено първоначално на Деня на Земята, принц Уилям призова света да приложи същия „дух на изобретение“ към изменението на климата, който направиха към „ваксините“ на Covid19.

Това се свързва с програмата „Дайте на Земята изстрел“ на Royal, която стартира през декември 2019 г., ПРЕДИ пандемията (или ваксините) някога да стане тема за разговор.

Навременно напомняне, че много от решенията, предложени за борба с „пандемията“, се предлагат да се борят с други неща, преди пандемията дори да съществува. А на безкасови плащания , намалява въздушния транспорт , контрол на населението , наблюдение маса, намалява производството на месо и др всички са били на дневен ред, тъй като много преди Covid беше близо да се превърне в нещо ... и всички са били Обмисля като начини за борба с пандемията (или " бъдещи пандемии “).

Дори така нареченото Голямо нулиране всъщност предхожда датата на пандемията.

В крайна сметка, за какво се говори много за „зелена нова сделка“, ако не за прототип на плана за голямо нулиране на WEF?

Марк Карни - бивш управител на Банката на Англия - призова за икономическо пренастройване и „чисто нова финансова система“, за да „се бори с изменението на климата“ , в статия от декември 2019 г. за уебсайта на Международния валутен фонд ... която отново беше седмица ПРЕДИ материализираната „пандемия“.

Това всъщност е посланието за вкъщи: Програмата, разкрита от изминалата година на пандемичната пропаганда, винаги е била там, просто никога не е била толкова нагла. Това беше преди Covid и ще продължи да съществува, ако и / или когато изобщо спрат да говорят за Covid.

„Голямото нулиране“ и „Новото нормално“ са цели на политиката, които предшестват Covid, и са много по-важни от всеки от инструментите, използвани за тяхното преследване. Създадената „пандемия“ не е нищо друго освен средство за постигане на целта. Те могат да отхвърлят или отстранят разказа за вируса, могат да сменят сюжетни линии за няколко месеца или да спрат да използват определени фрази изобщо за известно време. Но това не означава, че по-голямата им програма изобщо се е променила.

Показаха ни ръката си. Те ни казаха - предварително и на глас - какво искат да постигнат.

Пълен икономически контрол, подчертано обезценяване на жизнения стандарт, премахване на националния суверенитет и радикална ерозия на индивидуалните свободи.

Това е крайната игра тук. Те казаха така.

Нашата отговорност е да държим на това знание и да го използваме. Да се ​​задържи всякаква вяра и да се види всичко със скептично око. Всичко. Всяка история в пресата. Всяка новина по телевизията. Всяко правителствено изявление или законодателен акт.

Вируси или ваксини. Бедност или просперитет. Дискриминация или многообразие. Война или световен мир. Дневният ред не се променя.

Който говори. За каквото и да говорят. Каквото и да твърдят, че искат. Дневният ред не се променя.

Републиканец или демократ. Консервативна или трудова. Червено или синьо. Дневният ред не се променя.

Цветът няма значение. Дори когато е зелено.

Честит ден на Земята.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753118
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031