Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2020 10:03 - Какво предизвика епидемията в Китай и как да се предпазим?
Автор: u4itel Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1222 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тук няма да Ви кажа за вируса, а кое го разпространи: невъзможността на организма да се пребори, поради наличие на вероятно тежки метали от водата например. Като човек, който е работил в Латинска Америка, където поради наличие на множество рудодобивни мини, знам: водата е силнозамърсена с флуорид и арсен. Тогава пиехме само пречистена от тежки метали вода, защото някакво преваряване не стига. Преваряването е само за пречистване от микроби. Тежките метали предизвикват невъзможност на организма да се пребори с грип. В Латинска Америка има много смъртни случаи от обикновен грип или тип "Калифорния" (който е разновидност на обикновения грип). Та Китай, със силноиндустриализирани градове, е под риск. В Китай също пиех пречистена вода, но не знаех от какво е пречистена. Нямаше информация от различните доставчици.   В Европа има силно замърсяване с арсен само на границата между Румъния и Унгария. В Америка "Силиконовата долина" е под замърсяване също.   Ето линк, откъдето можете да видите карти на замърсяване с арсен: https://serc.carleton.edu/integrate/teaching_materials/water_science_society/student_materials/648


Тагове:   Америка,


Гласувай:
3



1. truthful - Епидемията е наложена да се пров...
02.02.2020 11:10
Епидемията е наложена да се проверяват хората болни и ЗДРАВИ наред с термокамери. Дали е безобидно?
Принципът на работа на камерата:
Работата на камерата се основава на способността на всеки обект да генерира топлинно излъчване (инфрачервено лъчение), чиято интензивност зависи пряко от температурата на обекта. Камерата улавя инфрачервените лъчи на големи разстояния, превръщайки ги в четлива за човека форма. Разликата в топлинното излъчване на различни обекти и ви позволява да видите релефите в тъмното, както и студените или горещите потоци. В този случай червеният цвят показва най-високите температурни зони, черно или синьо - области с ниска температура.

Фундаменталната разлика между устройства като термовизионна камера и устройство за нощно виждане трябва да бъде разбрана. Разликата е в способността им да виждат в тъмното. Камерата предава собственото си инфрачервено излъчване на обекти, докато устройството за нощно виждане отразява и усилва радиацията от други обекти. Това означава, че е възможно да се изпълняват функциите на устройство за нощно виждане с термовизионна камера, но изграждането на топлинна карта с устройство за нощно виждане не го прави.

Обърнете внимание на изречението: Камерата предава собственото си инфрачервено излъчване на обекти....
и свалете розовите очилца.
цитирай
2. u4itel - Здравейте, Не мога да коментирам ...
02.02.2020 15:29
Здравейте,
Не мога да коментирам китайските политици. Мога да коментирам нашето посолство или държавниците, които се занимават със законите ни. Например: аз си смених паспорт в Китай, понеже ми оставаше по-малко от 1 г. срок, а визата ми беше за около толкова и нашите умници ме задьлжха да си върна паспорта за срок от 2-3 месеца. Та ме и накараха да платя безсмислен документ, на който пишеше номера на стария и новия документ. Но китайските власти ги интерсуват да имат печат на влизане и излизане и преснимано всичко това. Та аз като тръгнах 1 ден след предаването и през лятото да излизам, ме спряха на границата: "Кога сте влезли в страната ни? Тук не личи." И бях с друг човек, който потвърди, че е влязъл с мен и си показа паспорта за датата. Аз им казах да звънят в нашето посолство, но май, че минаха без него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 507832
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031