Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2017 18:02 - Поредната френска откачалка
Автор: u4itel Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5416 Коментари: 7 Гласове:
5

Последна промяна: 13.05.2017 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Френските избори за президент отминаха, а невероятната история за неговата връзка с 24 г. по-възрастната от него сегашна съпруга, учуди или очарова всички. Но нека ви разкажа за една французойка, чийто другар в живота никога няма да стане президент, защото е необразовано дебело 50-годишно циганче, а тя 63-годишна натурална французойка без изключителни постижения в науката. Вярно е, че свекърва ми все дружи с откачени (затова не ми правеше впечатление, че прекосява близката френско-немска граница, за да твори щуротии с въпросната французойка).
 Нейната история е впечатляваща и забавна - като малка родителите й й дават всичко, защото била единствено дете. Дори й плащат социално осигуряване, докато са живи, така че на нея да не й се налага да работи. Така те не виждат нито една от задокеанските територии на Франция, нито пък си позволяват дълги почивки в самата Франция. На младини французойката-герой на тази история се омъжва за работлив работник в енергийна компания, откъдето другата аванта от онова време идва - на тях не им се налага да плащат нито ток, нито газ и така е и до днес, когато съпругът й не е между живите. Затова пък, когато била над 50 и срещнала своя романтичен ром, пожелала да има деца, но пък на тези години това би струвало доста, а няма как да посегне на парите си от фонд „Наследство“. Французойката имала непрекъснато растяща сметка. И какво мислите правила с парите? Не ги харчела за деца, защото решили да нямат такива, а за всякакви котки и кучета, както и за децата на нейна братовчедка, които никога не идвали на гости. Обаче типично по френски - важното е какво наследство ще оставиш и как то ще е особено блажено за „опечалените“. И не става въпрос само за четириногите такива. 
 Членка на какви ли не благотворителни организации за защита на животните, тя урежда капризи за животни, както и свои такива. Порази ме как даде 65 евро за ветеринарна евтаназия на гълъб, от чието безпомощно тяло пропъдила котка. Казах й, че това е било доста глупаво решение, защото е лишила котката от храна, гълъба от кратка агония, а себе си от пари, та единствено печеливш бе ветеринарят.
 Дори и свекърва ми, на която странната любов на приятелката й към животинки и дори насекоми, не й пречи, се запитва дали все пак не прекалява. Веднъж, както си седяла и пропъждала комари от лицето си, свекърва ми била разкритикувана от приятелката си за грубото си отношение към крилатите твари. Свекърва ми се ядосала и отвърнала: „Ти що не идеш на Северния полюс с твоите комари?“ Френската откачалка чаровно и сконфузено се усмихнала. След няколко дена се престрашила да поизхарчи повечко пари за себе си, отколкото за всякакви твари, след като имала разумния довод на моята свекърва - тук не пропускам да подчертая интелигентността на моята немска свекърва (намигване).  



Гласувай:
6



1. germantiger - :)
13.05.2017 18:06
Явно франсетата са откачили, докато бугарите са си лайна и боклук - разбира се, част от българите.
цитирай
2. u4itel - Явно франсетата са откачили. . . ...
13.05.2017 19:57
germantiger написа:
Явно франсетата са откачили...
Хубаво е, че коментирахте. Обаче тази моя статия не е никак поучителна. Човек не може да си вади заключенито дали това е добър начин на живот. Тя не е посещавала луксозни барове, не си е правила процедури, но ето че имала немалко наследство.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Жената е доста по-възрастна от съпруга си,
14.05.2017 00:51
но още узрява яйцеклетки и остава в размножителна възраст. Според вестник Париждьолатупаник тя била толкова страстна, че заклещвала мъжа си. Вие узрявате ли яйцеклетки, закрещвате ли интимните си партньори, за да имате право да критикувате тази късна пролет в любовта?
цитирай
4. merlin68 - Със сигурност докато му е препод...
14.05.2017 10:09
Със сигурност докато му е преподавала в гимназията жената на президента е блестяла пред него с красота и интелект. Голяма част от момчетата се влюбват в по-възрастни жени, красивите преподавателки често са във фантазиине им... Но да се ожениш за учителсата си която е с 24 години по-възрастна определено минава гланиците на нормалността. Това обаче не е никакъв проблем за една европейска демокрация която сама по себе си отдавна е излязла от нормалността и с широки, бодри стъпки, креативно, цивилизовано и толерантно крачи към заколение.
Така, че от този зрителен ъгъл, нито Макрон, нито дамата която тук описваш, не са по-откачени от обществото в което виреят... все още.
цитирай
5. germantiger - ...
14.05.2017 11:34
Аз не коментирам, а презирам българското ви невежество. Не се съмнявам, че все пак сте чували за някои от следващите, но си спомнете поне...

ХАЙНРИХ ХАЙНЕ, МАТИЛДЕ И КАМИЛА ЗЕЛДЕН-Хайне на 58г. е паралич и импотентен, на легло без дамърда...При него идва Камила Зелден на 28г

ГЬОТЕ на 58г. той е с Мина Херлийб-тя на 18г., в края на своя живот ГЙОТЕ Е НА 72Г., А УЛРИКЕ ФОН ЛЕФЕТЦО Е НА 17Г...

лорд Байрън в края на своя млад живот с италианката - малката графиня Тереза Гуичоли на 17г.

съжалявам, че на прима виста не се сещам десетките примери на разлики във възрастта, вкл. един руски класик живял с една възрастна двойка в чисто сексуални отношения, не "просто творчески"...
цитирай
6. troia - Вчера
14.05.2017 14:54
случайно попаднах на този постинг, но не го коментирах защото ми стана неприятно след като го прочетох.
Кои сте вие "нормалните", за да казвате на другите как да живеят, за какво да си харчат парите и кого да обичат? Какво ви пречи това на вас?
Клюкарска работа! Толкова е грозно!
А относно съпругата на френският президент проблема е, че жената е по-възрастната. Виж, ако беше мъжът щеше да е "нормално" и дори "браво на него".
Двойните стандарти са много лицемерни.
цитирай
7. germantiger - ...
14.05.2017 15:46
6. troia - Вчера
14:54
Кои сте вие "нормалните", за да казвате на другите как да живеят, за какво да си харчат парите и кого да обичат? Какво ви пречи това на вас?

...

Те не са нормални, а тъпи бг боклуци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 506625
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031