Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 14:18 - Тайната на свиващото се време
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 6212 Коментари: 1 Гласове:
62



   Вероятно мнозина са забелязали, че през последните години с течението на времето става нещо нередно. Дните и месеците летят бързо, изпреварвайки нашите възможности, а ние успяваме да направим все по-малко . Изглежда, че едва започва деня, и виж ти, вече свършва!

   Не успяхме напълно да "влезем" в третото хилядолетие, откакто си минаха тринадесет години, а ние не ги забелязахме. Предишното обяснение на този феномен, че, да речем колкото по-възрастен става човек, толкова по-бързо животът му лети вече не е актуално. Сегашният стремителен бяг на времето се забелязва не само при възрастните хора, но дори и при тийнейджъри и млади хора! Така че какво се случва с времето?

                Денонощието става по-късо

   В личен разговор един свещеник, известен с дарбата да вижда невидимото, каза впечатляваща информация: времето започва да намалява! В сравнение с това, което беше преди сто или повече години, днешните дни са станали по-кратки. Реално, а не според продължителността на календара, ако вземем като стандарт старото време, което не се променя в продължение на векове, сегашният ден продължава само 18 часа в сравнение с предишните 24. Оказва се, че всеки ден ние не получаваме около 6 часа и това е причината защо все не разполагаме с достатъчно време, дните летят с най-висока скорост. Особено осезаемо намаление на деня се усети на границата на XX и XXI век.

   Под въпрос е далновидността на свещеника и обективността на констатациите. Но се оказва, че има и други факти, доказващи намаляване във времето.

   На Атон светогорските монаси прекарват дори нощта в молитва. И те имат отдавна разработено специално молитвено правило: в определен период от време те трябва да четат определен брой молитви, и така всеки ден, стриктно по час. Преди монасите успявали за нощ да изпълнят изцяло тази "програма", и до началото на утринната служба те дори имали малко време за почивка. А сега, при същото количество на молитви на старците не им е достатъчна нощта, за да успеят да ги довършат!

   Съкращаването на денонощието е въздействало и за намаляване на производителността на труда. В по-стари времена, само с помощта на прости инструменти, хората имали време да направят много повече, отколкото можем сега. Протойерей Валентин Бирюков си спомня, че през 30-те години баща му, завърнал се от изгнание в семейството, с минимум помощници успял за малко повече от седмица да построи нова добра къща. А в спомените на Борис Ширяев за соловецкия лагер има епизод, в който 50 затворници, от които почти половината са били "новобранци", построили и пуснали в експлоатация баня само за 22часа! Въоръжението на строителите били само ръчни триони и брадви. Сега ние дори с модерни електрически инструменти и при цялото си желание не можем да се сравним с работниците от миналото! И не само защото сме станали по-мързеливи и по-слаби, а и защото времето не стига.

                  Забавянето на живота

   Разбирането на проблема за съкращаването на времето неволно ни насочва към фантастиката на Хърбърт Уелс. В различна степен, много от неговите предсказания са се сбъднали - например, за производството на изкуствени диаманти и създаването на подводници за изследване на дълбините на океана. Спомнете си неговия разказ "Най-новият ускорител."
   Професор Хибърн измислил прекрасен еликсир, с който можете да промените времето за конкретно лице. При изпилия еликсира над стотици пъти се ускоряват всички процеси в организма, а той успява да направи за секунда толкова, колкото в обикновения живот не би направил и в рамките на няколко минути. През това време светът наоколо изглежда замръзнал, а дори и пчелите се движат със скоростта на охлюв.

   Ясно е, че това е една приказка, а приказката е лъжа, но ...


   В случая с нашето реално време ние имаме по такъв начин обратен ефект. При някои мистериозни причини в света биха могли да се забавят жизнените процеси . Ние дишаме по-бавно, сърцето бие по-рядко, клетките регенерират по-дълго. Благодарение на забавената работа на тялото, ние за всяка минута от време успяваме да направим около 25 процента по-малко от това, което са успявали представители на по-възрастните поколения. Съответно, отношението се е променило, а възприятието ни за време е ускорило темпа си и лети по-бързо с една четвърт.

   А какво мислят по този въпрос учените ?


                    Земята е остаряла

   Интересни обяснения за изменчивостта на времето дава известния физик, доктор на техническите науки, член-кореспондент на Академията на науките на Беларус, покойният Виктор Йозефович Вейник.

   Акад. Вейник предлага научна хипотеза, че това време, като физическо явление има материален носител - вещество от време, което той нарича "хронално поле". По време на експериментите ръчният електронен часовник на учения , поставен в създадена от него експериментална обстановка, могъл да забави или ускори своя ход. Въз основа на своите експерименти с веществото на времето Вейник заключил, че има времево поле на планетата - "хроносфера", служеща за управление на прехода от миналото към бъдещето.

   Ученият изследвал скоростта на протичане на някои процеси (той го нарича с термина "хронал") и заключил, че в света е намалена интензивността на тези процеси - например, интензивността на радиоактивното разпадане на атома, ядрените и химическите реакции.

   От всички живи същества най-високата скорост на работа на организма се наблюдава при новородени. При тях всички процеси протичат бързо - децата растат бързо, наддават на тегло бързо, бързо се научават да разбират света ... И животът наоколо съответно им изглежда много бавен. Ако детето е само на два дни, за него един ден - това е половината му живот! Но с възрастта скоростта се намалява многократно.
   Това се отразява на нашето възприятие на времето - по-малка интензивност на процесите и по-бързо летене на времето . За един възрастен човек седмиците започват да минават толкова бързо, колкото в младежките му години - дните.

   Но това не е всичко. Оказва се, че остаряват не само определени хора. Постепенно "се разпада" цялото общество и цивилизацията като цяло! На нашата планета неотклонно намалява скоростта на жизнените процеси, от което течението на времето се ускорява за всички неща на земята.

   В древни времена, при процеси с висока скорост, животът на планетата буквално кипи - динозаврите са били с ръст на триетажна къща, тревата - както сегашните дървета, а процесът на радиоактивния разпад на атома е бил невероятно интензивен. Първите хора също се отличавали с гигантизъм, потвърждение на това може да се намери в Библията: "По това време е имало гиганти на земята ... това са силни, славни хора от древни времена "(Бит. 6:04).

   С течение на времето "буйството" на живота все повече и повече отслабва, представителите на флората и фауната намаляват в размерите, светът започнал да старее. Сега интензивността на всички процеси е спаднала хиляди пъти, а в днешно време дори можем да почувстваме забавянето на времето , което се случва пред очите ни.

   Между другото, и сега по света все още има места с слабо повишен хронал, например на остров Сахалин. Тамошните репеи са подобни на тежки чадъри, а тревата е с размери на храст. Френски учени са се опитвали да посадят тези гиганти на своята земя, но не успяха. Една година по-късно присадените гиганти ставали обикновени, ниски и незабележителни растения. А един любопитен учен пътувал от Москва до Владивосток с радиоактивен часовник и установил, че скоростта на разпад на атомите, отразяваща се върху хода на часовете варира на различните места .

               Свиване на времето

   Към проблема за свиване на времето проявяват силен интерес и представителите на окултното направление в алтернативната наука - eниологията, изучаваща закономерностите на взаимодействието на енергийните модели в природата, обществото и Вселената. Интересно е, че в това отношение техните констатации резонират с горепосочените пророчества за края на времето.

   Според д-р Юрий Лир - медик, реалното време във Вселената е много по-бързо (и по тази причина не разполагаме с време за да успеем в делата си). Този процес започва в средата на XX век, когато Слънчевата система е влязла в един невероятно мощен поток, идващ от центъра на нашата галактика и носещ огромно количество енергия и информация в много различни вариации. Това се отразява на психиката на всяко човешко същество и възприятието на хората за заобикалящия ни свят.

   - Що се отнася до промяната на хода на времето има много теории - казва Лир. - За най-убедително считам становището на съветския учен, професор Николай Александрович Козирев, емпирично доказал, че времето - това е енергия, в която пребивава Вселената. И тази енергия може да променя плътността на потока. Според теорията на Козирев , ако слънчевата система променя скоростта на въртене, се променя автоматично и времето. Там, където има повече енергия, времето "намалява", свива се.

   - Уви, ние не виждаме себе си като жители на планетата и третираме нашия дом Земята по-лошо от всякога! - продължава доктор Лир. - Съзнанието на съвременния човек изкуствено е стеснено и е привързано към определена точка от всекидневието. Той не чувства това, което се случва на планетата. Затова и липсата на отговорност за всичко, което той прави в определено време. Тъжно е да го призная, но катастрофалните събития като цунамита, тайфуни - те са резултат на отношението на хората един към друг, отчайваща такса за неразумността на човешкото поведение. Защо ужасните вълни от цунами удариха точно в Индонезия и Тайланд? Смятам, че днес там е основната помийна яма на човечеството. Всичко, което могат да си позволят богатите перверзници - всичко е там. В гигантски мащаб и по-евтино. Това е модерен Содом и Гомор. Затова и резултатът е такъв. А сега идва ред на САЩ, за да платят за падението на духовността, гордостта, високомерието и желанието да управляват света ...

   Но независимо от водните бедствия, основната заплаха за човечеството се крие не във водата, а в огъня.
   - Налице е постъпление към Земята на все повече енергия - казва Юрий Лир. - Днес слънцето дотолкова увеличило всичките видове лъчения, че много от тях вече не се поддават на обикновено проучване с апаратура! Спектърът на слънчевата радиация постоянно се движи от жълто до бяло, това е показател, че светилото се нагрява.

   За нас днес това означава едно нещо: четейки и призивите на древните пророци, да се държим като човешки същества, а не като скотове. Тези, които не се вписват в системата на моралните ценности, нямат място в бъдещето!

   По материали от Интернет 



Гласувай:
64



1. pesho - брояча тиктака все по бързо
08.01.2014 16:44
брояча тиктака все по бързо
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3796032
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )