Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2016 23:37 - Първата ваксина
Автор: u4itel Категория: Други   
Прочетен: 667 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.05.2016 17:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Запитвали ли сте се какво би станало, ако всяко докосване до мобилния Ви телефон е с мисъл за фатален изход поради докосване на смъртоносен вирус? Има много привърженици на идеята за конспирация, която цели да ни отдели от природата и да ни направи механични същества. Те считат всичко не само продиктувано от търговски интереси, но и търсят дребно заяждане, без да се замислят, че например понякога американците използват кампания с осмиване на твърдомислието - например кампания за насърчаване на туризъм в Европа се казва, че тя е скучен континент, но се показва картина, потвърждаваща точно обратното. Та такива хора, без да познават навиците на даден народ, се спират на негови източници, недавайки си сметка, че това е осмиване. Има хора, които се борят против ваксинацията. Но за какво е послужила някога тя?
 Може би някои ще уподобят думата „ваксина“ на думата „крава“ на някакъв романски език и няма да сгрешат. Защото наистина някога именно кравата е избавила хората от проклятието им да страдат от едра шарка, която се предавала от човек на човек. Едрата шарка била мутирал животински вирус преди хиляди години, който взимал човешки жертви, а сред немногото оцелели оставял слепи и с белези. Човекът, още преди времето на фараоните в Египет и на това място някъде, бил наказан за това, че избрал да е скотовъдец. Тази болест пътувала от Африко до Азия, от Азия до Европа, но не се спряла там. Заварила напълно неподготвени индианците, които обичали да ловуват, а не да отглеждат добитък, та можело и да не познават този мутирал и вече напълно човешки вирус, ако не дошли европейските заселници. Тези заселници били възприемани за богове, без индианците да си дават сметка, че веднъж преболедувал с успешен край от тази смъртоносна болест човек се сдобива с имунитет за цял живот.
 Много от тези заселници знаели и за имунитета, и за практика с нарочно заразяване с по-безобидния тип на болестта още от ранна възраст, което се контролира и на болния се връзват ръцете, отделя се от околните и мъчително си спомня до края на живота си, но е много благодарен за този целебен имунитет.
 „Откривателят“ на първата ваксина е английският доктор Дженър, който потвърждава слуховете за друга болест, предавана от крава на човек и даваща имунитет с медицински опит, а не само чрез думите на местни доячки. Този опит включил дете-доброволец, умишлено заразено с безобидния кравешки вирус. Другата алтернатива за това дете била да се зарази и да страда с напълно човешкия страховит вирус. Така доктор Дженър раздавал тази „ваксина“ дори без пари, изпращайки я по света. По-късно получава и парично възнаграждение за неуморната си работа.



Тагове:   ваксина,   ваксини,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 512973
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930