Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2013 16:44 - Преводачка търси издателство
Автор: u4itel Категория: Бизнес   
Прочетен: 3799 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 10.04.2013 16:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Става въпрос за превод на интересна книга за Източна Европа от американец. За нея са се изказали добре високопоставени и уважавани личности. Прочетете евентуално споразумение тук: http://tinyurl.com/BG-Sporazumenie
Надявам се да работим заедно, за да предоставим на читателите тази книга!
ДОПЪЛНЕНИЕ ОТ 9 АПРИЛ 2013 - Авторът ще продаде на издателството своите права за превод, по-малко е от 10 хил. долара, но и малко над средата от 1 до 10 хил.
ДОПЪЛНЕНИЕ от 10 АПРИЛ 2013 - Цената на горното е наполовина, тъй като България е малка страна - не бях разбрала, тъй като в момента се опитвам да продам правата също за френски и немски.
Нели

Ето мое представяне на книгата, което аз написах; авторът няма нищо общо.

От екскурзията на "USS Куейкър сити" до каучсърфинг преживяване - какво се промени в Източна Европа

  Как видя Марк Твен Европа през своето пътуване с кораб? Той имаше възможност да сравнява своите впечатление от Европа в глбален мащаб и да оцени значението на културите, които повлияха на Новия свят. Около 30 години преди началото на 20-и век имало повече от една Европа - всяка от които със своите проблеми. Европа с неуредени политически и териториални проблеми била Европа на победителите от онези дни, а не толкова на хората. Колко често виждаме размисли върху промяна в природата, животните и сградите в "Глупаци в чужбина" като резултат на човешко решение? И няма много за една държава, за нейните хора. И всички части на Европа търсели своята идентичност. Те не изглеждали заети с други части на Европа, ако те не представлявали съсед. Всеки човек бил свързан със своята религиозна идентичност, своята принадлежност към кауза, която подкрепяла голяма фигура, цар и неговия поход. Това била Европа преди идеологиите, които промениха съдби през 20-и век. Това била неспокойна Европа. Но Европа без сблъсъци и катастрофи. Все пак имало достатъчно време за прогрес и неограничена вяра да се следва прогреса, тъй като вярата не била просто свързана с религията, тя била свързана с копнежа за открития.

  Сега откритията са постигнати, някои идеологии са изоставени, защото те бяха твърде изчистени за някои и по-изгодни за други; и защото били наложени отвън или били последица от предишно национално поражение; и защото това било просто фаза за достигане до днешната история. Прогресът сега се нарича технологии. И това е нещото, което нямаме желание да спрем - вярата, че напредваме. Днес мислим, че не сме прогресирали еднакво. Гордост е, ако сме пропуснали фаза на национална катастрофа, защото това ни помага да прогресираме по-бързо. От друга страна световните технологии и транспортните и комуникационните средства ни свързват - без значение колко прогресирал считаш себе си или другите там.

  Там, в Източна Европа, прогресът трябва да се гледа глобално. Колко знаят източноевропейците за своята съседна страна? Повечето от тези страни преминаха заедно през една и съща идеология, те бяха част от една затворена икономика. А познават ли се добре? Имаше въпроси, които бяха неудобни да попиташ, тъй като, като даденост, те бяха приятелски, а западната част на Европа беше вражеската. Конкуренти ли са те сега? Конкуренти в достигането на Запада или конкуренти, за да знаят повече за тях самите или бившия съюзник от една наложена бивша идеология? И ето идва едно откритие - връзка с останалите! Интернет връзка, свобода на пътуване, директна комуникация с хора от друг свят. Източна Европа трябваше да бъде открита не от представител на държавен глава, но пряко - чрез човек съзнателно целящ да я посети и изследва.

  Пътешественик, който е направляван от усета за приключения и … технологии. Тогава страната за изследване те чака с обикновени убежища и невиждани за теб хоризонти. Ние се надяваме, че той открива отговорите на: как преживяваме, как стигнахме там, къде сме. И като всяка приказка за царства с угощения, сватби и обичаи, има поука; нещо равно на сувенир - какво сме научили. Тези “царства” са в Източна Европа, където хората се страхуваха да питат. Те може все още да се страхуват да питат, просто за да не изглеждат глупави за това, че не познават съседите си. Но те могат да открият тази част на Европа, четейки книга, която ще ги накара да видят добродетели. Как се казва книгата - ще видите скоро.






Гласувай:
5


Вълнообразно


1. apostapostoloff - В наши дни ВСИЧКИ книги излизат в
18.03.2013 17:44
тираж от 200- 500 екземпляра. При това положение издателствата не могат да избият печалба. Затова си спестете разочарованието и забравете за тази книга. Вие НИКОГА няма да си намерите издател.
цитирай
2. u4itel - Не знам как се издава електронна книга, но и това е възможност
19.03.2013 14:40
Здравейте, apostoloff,
Не съм споменала тираж. Книгата вече е издадена на американския пазар. Също има и електронен вариант, който е над 2 пъти по-евтин. Нямам представа колко хора имат електронни четци в България, но ако така е по-евтино, добре. След няколко дена се свържа пак с автора, за да го питам какви са предпочитенията му и осъществимо ли е това; и до каква степен.
цитирай
3. ikra - В чужбина книги се четат и издават, но в Бг това е много трудно, защо ли :)
19.03.2013 19:01
Ами защото предпочитаме да се занимаваме с какви ли не глупости, но не и да седнем да прочетем нещо, което да ни ограмоти културно и духовно.
apostapostoloff е напълно прав. Когато броя на отпечатаните книги (екземпляри) е малък, то това повишава себестойността на самата книга, което пък от своя страна води до непродаваемост. Все пак ви желая успех!
цитирай
4. u4itel - И консорциум от издатели може
09.05.2013 13:03
Може за книгата да се обединят няколко издатели в консорциум. Наистина е обемиста.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 506530
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031