Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2017 06:04 - Koe мe вдъхнови да пътувам?
Автор: u4itel Категория: Туризъм   
Прочетен: 957 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 16.04.2017 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тук ще включа мои съвети за пътешественици. Въпреки описаните от мен дестинации, не мога да кажа, че съм стъпила на всички континенти или пък в много страни. Познавам пилот на цивилен самолет, който е видял по-малко страни от мен, понеже не ходи на далечни дестинации. Моите престои често са не повече от 2 дена при чист туризъм. Ако е по работа, разбира се може и много повече. Ваксинации правя, колкото се може повече, най-вече против болести, причиняващи трайна нетрудоспособност и винаги си нося паста за зъби. Пастата за зъби е не само да си мия зъбите, а и защото ментата и евкалиптът могат да те спасят от комари при намазване за 2-3 часа (после следва ново намазване). От комари предпазва тамян.
 Водата е добре да се вари и да се пита в хотела къде в сградата тя е годна за пиене. За щастие в Китай вода има във влаковете, винаги е гореща и добра за бързи спагети. Другаде в магазините, когато си клиент и си купиш поне нещо дребно, можеш да ползваш тоалетната и пречистена вода за пиене. За съжаление животинска храна не може да се носи, освен може би в метални консерви и то само риба, но това тежи. В САЩ дори и цитрусови плодове не можеш да внасяш, освен може би обелени и отделени по резени, но и за това условие не е сигурно. Както и да е, за храна често не ти правят проблеми, ако е за лично ползване, а не търговия и си отметнал „да“ за имаш ли храна. А в китайските метростанция, ако ти открият течност, те карат да отпиеш, за да са сигурни, че не предизвиква взрив, на английски казват „дринк“, т.е. „пий“. В китайските влакове храната може да бъде изключително скъпа, така че вземете си за из път. Не така е в което и да е летище. За да сте бдителни за криминални, наблюдавайте дали има неспокойни хора, поставящи си раницата навсякъде и които въпреки горещината не си свалят шапката или ръкавиците. Но за съжаление това е много трудно да се предвиди.
 Неприятна част е компютърните вируси, които могат да ви пуснат по обществения Интернет, в която и да е страна. Избягвайте да си наемете при беда адвокат - ако нямате достатъчно пари, абсолютно никаква работа може да не свърши (освен ако не го познавате лично). По-добре четете местните закони.
 Кое ме вдъхнови да пътувам ли? Един анимационен филм от 2009 г., наречен „В небето“. В него една двойка водеше нормален живот с къща и пари, които отиваха по тази къща и нововъзникнали нужди, докато тази двойка след загуба на неродено дете се озова на прага на живота с несбъдната мечта да видят нещо, на което са се възхищавали от деца. Жената почина, а мъжът реши да сбъдне общата им мечта - просто завърза балони на къщата и тя литна. 
  Най-хубавите според мен градове, посетени от мен, а и въобще, са: Будапеща (Унгария) и Макао (Китай). Просто защото и кухнята, с близък до нашия вкус, ми хареса, пък и са колоритни места - с постройки и забавления като най-вече музеи.


Тагове:   туризъм,   пътуване,


Гласувай:
3



1. rosiela - А СПОРЕД МОЯ ВКУС
16.04.2017 06:28
най- красив е Париж!
цитирай
2. u4itel - най- красив е Париж! Много хора са на ...
20.04.2017 05:27
rosiela написа:
най- красив е Париж!
Много хора са на Вашето мнение за хубав град. Например Макао през лятото не е добър за посещаване - има тайфуни и едва ли някой би го намерил за хубав тогава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 510426
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930