Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2017 19:56 - ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ СА ЖИВЕЛИ В ЮРТИ,А В КЪЩИ И ЗЕМЛЯНКИ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ СА ЖИВЕЛИ В ЮРТИ,А В КЪЩИ И ЗЕМЛЯНКИ

                     ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ СА ЖИВЕЛИ В ЮРТИ,А В КЪЩИ И ЗЕМЛЯНКИ


   Митът за юртите на древните Българи е неверен и опасен,понеже насажда у хората лъжливи възгледи за нашите деди. Досега не е открит нито един безспорен материален артефакт който да доказва категорично,че те са живеели в юрти. Това обаче не пречи на досадната тюрколожка напаст да продължава да твърди,че юртата е основно жилище на дедите ни и да строи модерни модели на юрти,за да демонстрира тяхното "минало".

  Ползването на юрти от древните Българи не е подкрепено от нито едно доказателство- НИТО ЕДНО! То се извеждаше по презумпция от порочната политическа (да: политическа а не историческа!) хипотеза,че дедите ни са били "тюрки"- твърдение,срещу което има много повече контрааргументи отколко подкрепящи факти. Ясно доказуеми факти за "тюркизма" на Българите няма никакви,но ясно доказуеми контрааргументи- дал Бог в изобилие.

  Юртите са много удобно "доказателство" за "тюркизма" на Българите,понеже от тях не са останали никакви други следи освен богатото въображение на казионните "учени". Затова юртаджийството у нас ще битува дълго време още повече,че при пълната липса на каквито и да е аргументи за "тюркизма" на старите Българи,"нашите" тюрколози са открили едно "доказателство"- каменния модел на юрта от Девня:
                                                      image
  Около тази юрта обаче витаят няколко проблема,чието разискване не се нрави никак на тюрколозите:

1. "Юртата" е открита след 1944 г. т.е.: в най-удобното и плодотворно за тюркологията време. Пита се тогава: не е ли подхвърлена тя от тюрколозите нарочно,за да даде рамо на техните фалшиви хипотези?
2. "Юртата" е открита в развалините на средновековна крепост,в която няма почти никакви "пра"-Български артефакти.
3. "Юртата" е направена от материал (в случая варовиков камък),който сам по себе си не подлежи на точна историческа датировка. Така тя може да е направена както през III век,така и през 1951-1952 г.,а казионните "историци" да я приемат за артефакт от VII-VIII век.
4. Културно-исторически аналог на тази "юрта" не е открит в нито една друга точка на света. Древни изображения на юрти не са намерени в нито една от страните,които без никакво съмнение са ги ползвали или все още ги използват.
5. Никой не знае дали този "модел на юрта" не е оставен от аварите или от куманите,печенегите,узите и татарите,които често кръстосвали земите на днешна Североизточна България между VI-XV век.
6. Никой не знае дали този юртоподобен артефакт е юрта: юртоподобни изделия с почти същата форма са правели както древните египтяни и етруски,така и праисторически хора по нашите земи:

                                   Халколитен "модел на юрта",Могила Сава:             image
 
                                           Фараонска "юрта" от древния Египет,XVIII-XVI вimage

                                             Етруски "модели на юрти" т.е. урни,IX-VI в. пр. Хр.:
image

image
             
                          image

  Тези примери показват,че древни артефакти с различно предназначение лесно може да бъдат обявени за "юрти" от дадена група заинтересовани лица с тенденциозно мислене,но това е направено само за "Българския" (всъщност кумански,печенежки или татарски) образец- не е направено за другите. Но дори ако приемем,че артефактът от Девня наистина е юрта и не е съвременен фалшификат,нищо не доказва че тя е точно Българска а не куманска,печенежка или татарска! У нас обаче има сили,които са заинтересовани тя да бъде Българска а не печенежка или куманска- те няма да приемат нито един от предложените варианти,които обясняват нейния истински произход,а със зъби и нокти ще хапят и ще драскат всеки,който се опита да обори техните лъжи!

  Ако все пак приемем,че "юртата" от Девня не е подхвърлен от тюрколозите съвременен фалшификат,лесно можем да обясним нейния произход с печенегите,които от 20-е години на XI век да чак до 90-те редовно кръстосвали земите на североизточна България,а между 1074-1091 г. дори се заселили там. Днешните Български "турци",което намираме в този регион най-вероятно са потомци именно на тези печенеги,които не били изтребени до крак от армията на император Алексий I Комнин,а остатъците от тях населили региона. Печенегите (башеноги) са тюркско племе,роднинско на башкирите (башкортите),което след опита да бъде заселено в Софийско е прогонено от нашенските Шопи след кратък едногодишен престой и от Шоплука отива в Добруджа,където се задържа най-дълго. Причината е,че те били диви и крадливи като черкезите,затова местното население не можело да ги търпи. В Добруджа по онова време Българското население било силно намаляло заради погромите срещу него,извършени между 968-1001 г. от Светослав,Цимисхий и Василий II. Тук ще спомена че само 300-те Български рода,които избил киевският княз Светослав са представлявали население,не мо-малко от 150 000 души,чиито потомци днес биха били поне 2-3 милиона души,ако те бяха останали живи.

  В североизточна България са живели и голям брой кумани: старо източноскитско племе,чиито нетюркизирани потомци днес живеят най-вече в Русия и Румъния и се наричат Коми и Власи. След 1085 г. немалко тюркизирани Кумани се заселват в някои части на България особено в североизточна,която им дава гостоприемство и остават там,като отчасти са асимилирани от Българите и отчасти: от дошлите по-късно турци. В същата област са живели немалък брой татари,дошли след XIII-XIV век и нищо не дакозво,че "юртата" от Девня не е татарска,останала от ногайските племена. Фалшификаторския устрем на тюрколозите обаче не търпи празни пространства и бърза да запълни всяка липса на древни артефакти с нови фалшификати,които да "докажат" спорния тюркизъм на Българите с цената на всичко. Затова децата на онези казионни властници,които разпространяваха погрешната тюркска теория са наредили да бъдат построени значителен брой съвременни юрти,за да има македонистите какво да снимат и да поддържат "огъня" на изобретения през 1944 г. македонизъм,като плашат децата си с тях:

                                                              Типична монголска юрта:               image

                                              Съвременни "пра"-"Български" юрти                image

image
                                           
                                   image


   Още отсега обаче държа да предупредя търговците,че "юртената промишленост" у нас няма никакво бъдеще и тепърва ще затихва а техните очаквания за печалби ще претърпят сериозен крах,понеже монголското и индианско население в България никак не се е увеличило през последните 70 години,въпреки героичните усилия на "нашите" тюрколози и симпатизиращите им ромски махали.

  Древните Българи определено не са били тюрки което значи,че никога не са живеели в юрти. Тази истина обаче не е драга на властващата "научна" т.е. политическа прослойка,затова не намира място в учебниците и получава все по-голямо внимание от търговците. Щом не са обитавали юрти,в какво са живели "пра"-Българите тогава? Отговорът е прост: те са живели в къщи и землянки.

  "-Но откъде знаете това?"- ще попита някой скептик. Ами оттам,откъдето вие не знаете за юртите: археологическите данни сочат,че в старите Български столици Плиска и Преслав не е имало никакви юрти,а е имало значителен брой къщи и землянки. "-Но това са "славянски" жилища"- би възразил някой. "- Напротив,драги: това са истинските жилища на Българите!" Старите ни столици са обитавани най-вече от Българи,които са строили своите жилища по начина,за който говорят в едно свое предаване американците:

  "Хората в Българските села още правят своите домове така,както са строени жилища в техните земи по времето на неолита."

  И наистина- археологическите данни сочат,че старото неолитно население в нашите земи е вдигало своите жилища по двата най-обичани от Българите начин:

1. Строителство на вкопани или полувкопани землянки.
2. Строителство на къщи върху каменна основа на кална спойка,върху която са вдигнати стени от плетени клони,покрити с кална "мазилка".

  Това са типичните жилища,които дедите ни наследили от своите неолитни предци- не е имало други и е безсмислено те да бъдат търсени,както и да се "възстановяват" съществуващите само във въображението на тюрколозите юрти. Юртите били напълно непривични,да не казвам непознати за "пра"-Българите,които си имали градска култура още от времето на халколита,да не казвам дори от неолита. Че останките от неолитни къщи с огнища,откривани по нашите земи са Български а не гръцки,китайски или египетски личи па няколко неща,най-важните от които са тесните прилики на повечето типични праисторически керамични образци с "пра"-Българските такива и използването на Български руни от неолитните хора по нашите земи.

  Строителството на нови юрти,подхванато от богати симпатизанти на тюрколозите е порочна,зловредна и престъпна дейност,призвана да отроди и прогони милиони Българи от тяхната родина,а също и да откъсне Българското население в Македония от неговите родови корени. Затова то трябва не просто да бъде забранено,ами да бъде бойкотирано от цялото съзнателно население като дейност,подкрепяща фалшификациите в Българската история. Хора,които са на място ще откажат да влизат или ад спят в новоиздигнатите юрти,ще изказват своето възмущение на висок глас,ще отказват даването на парцели на нечестивите търговци,плануващи да издигнат в земята ни юрти,ще ги спукат от глоби и ще им създадат безброй данъчни усложнения тогава,когато не могат да подпалят турските им юрти за да покажат,че Българинът не желае повече да бъде мачкан,лъган и унизяван с тези долнопробни лъжи!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703790
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031