Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2017 18:41 - Италианският Аполон, далеч от образа на Берлускони
Автор: u4itel Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отново ви разказвам за живота във Франция, която е не само наводнена от имигранти, търсещи европейска виза и мечтан живот. В нея с достойнство живеят и хора, които в градинките си отглеждат домати, за да правят сос за любимата си „паста“ (различните форми на макарони). Изключително много на брой бивши жители на Сицилия, които идват още в по-големи количества около 60-те години на 20-ти век.
 Днес ще ви запозная с един изключително красив итало-белгиец с белгийско месторождение и образование, но в сърцето си и маниерите си - италианец, поглъщаш много макарони и много кафе. Говори с дълбок глас - като човек с език от романската група, иначе казано като дядо Коледа, когато казва „хо-хо-хо“. Но не познавам италианското му говорене, повлияно от родната по майчина линия Сицилия. Френският му, както казва той, ще си остане белгийски (т.е. с малките разлики в езика, говорен във Франция, който той от инат не желае да промени), независимо че дълго време е във Франция.   
 Нашият светъл къдрокос итало-белгиец със сини очи, който обича да хваща тен, хваща, според жилищните си регистрации, и очите на 3 очарователни жени, които биват и негови последователни спътници в живота. Но въпреки красотата му, а и интелигентността, той бива зарязваният. И въпреки че е човек, който разбира освен от офис работа, така и градинарство, и строителство, има си изискванията към любимата италианска храна, които трудно се задоволяват, но с една по-трудолюбива или заможна съпруга те стават реалност. Е, не може един истински по душа италианец да бъде до толкова съвършен - неговият начин на живот е близо до този на човек-авантюрист и авантаджията. Бъбривите ни възрастни италиански съседи винаги ще донесат домати, череши, смокини, които с толкова грижи са отгледали в по-студената част на Франция. Но не и нашият красвец, който би си намерил безплатен психолог-консултант при по-възрастна французойка, която не би взел за жена, но би чувствал като майка-хранителка, която естествено му дава любимите марки храна със силно кафе. Като такова къдрокосо и синовно ангелче си го представяха и нашите съседи-италианци.
 Като приятел, обича леко да клюкарства по наш адрес, тъй като сме му интересни с нашите пътешествия. Но атмосферата и бърборенето му, както и невероятните му умения по информатика са ни от полза. Единствено неприятното са кълбата дим от пурите му, които той твърди, че изпускат негативната енергия от атлетичното му тяло. 
 Ето че със съпруга номер 3 му провървява или защото е малко над 40. Той говори винаги добро за първата, която била немалко по-възрастна от него и негативно за втората, която не го допуска до детето им.
 С нашите приятели и обкръжение живеехме там един скромен живот, но както виждате, хората там са с интересно поведение и живот. Но в следващи постове отново ще пиша за Китай.   



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 506634
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031